Cinema Open Days - gânduri la final de ediție

Credit foto: Nicu Cherciu

În perioada 30 septembrie - 16 octombrie, Cinema ARTA a organizat ediția de toamnă a Cinema Open Days. Scopul acestui eveniment este de a familiariza publicul cu potențialul filmului ca instrument de învățare, de dezvoltare personală, de stimulare a creativității și a gândirii critice.

În acest sens, propunem publicului, cu fiecare ediție organizată, o serie de ateliere de educație cinematografică, susținute de profesioniști pasionați de educația de și prin film, incluzând ateliere de educație climatică prin care urmărim să creștem gradul de conștientizare a tinerilor privind importanța sănătății naturii pentru viitorul nostru, dar și să le oferim instrumente accesibile care să îi ajute în viața de zi cu zi.

Cea mai mare parte a atelierelor sunt organizate în parteneriate cu școli și licee din Cluj și în acest sens suntem recunoscători tuturor cadrelor didactice care ne-au acordat încrederea lor, alăturându-se proiectului. Despre segmentul de activități destinate publicului larg, părinții interesați pot găsi informații urmărind programul cinematografului.

O componentă importantă a proiectului nostru o reprezintă legătura pe care o construim cu profesorii și mediatorii care utilizează filmul în procesul educativ. Pentru a-i sprijini în munca lor, organizăm sesiuni de formare și le punem la dispoziție resurse accesibile tot timpul anului. 

Informații detaliate despre proiectul educativ al Cinema ARTA pot fi găsite aici. Filmele vizionate în cadrul acestui proiect, care stau la baza atelierelor de educație cinematografică, sunt disponibile datorită colaborării cu două programe europene, CinEd și European Film Factory.

Vă reamintim că, la Cinema ARTA, puteți organiza proiecții educative pentru elevi, contactându-ne la educatie@cinema-arta.ro.

Așteptăm să ne revedem la ediția următoare! 

***

Proiectul face parte din programul Interconnecting Cinema, co-finanțat de Comisia Europeană. Este realizat în parteneriat cu cinematografe din Ungaria, Cehia, Polonia și Slovacia.

Proiectul de educație prin film este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.